Cursussen/Workshops

Hieronder treft u per leeftijdsgroep twee voorbeelden van workshops aan. Iedere workshop kan indien gewenst geschikt worden gemaakt voor een andere leeftijdsgroep. Wij wijzen u erop dat het beste resultaat wordt bereikt als een workshop in cursusvorm wordt aangeboden. Meerdere zittingen bieden immers de mogelijkheid de stof uitvoeriger te behandelen.

Ik hoor ik hoor wat jij niet hoort (Doelgroep 4-7 jaar)

Hoe praat een stoel, wat rijmt op gevoel, hoe swingt een pan, verwarmingsgeluiden wat maak je daarvan? Voor deze workshop is een hoop fantasie nodig! In de workshop gaan we op ontdekkingstocht langs verschillende geluiden. We vangen de geluiden en laten die rijmen. Aan het einde van de workshop is er een klankgedicht.

Taalslang (Doelgroep 4-7 jaar)

In deze workshop ligt de nadruk meer op associatie en betekenissen geven aan een woord. Vragen als; wat betekent liefde, wat rijmt er op stout, wat is goed en wat is fout? Nadat we in zijn gegaan op de betekenis van woorden gaan we proberen om toneelstukjes te maken waarin de woorden terugkomen.

Taal Kabaal (Doelgroep 8-12 jaar)

Alles maakt geluid en voor alles is een woord, ook al spoort het niet dan rijmt het wel. Een workshop met veel percussie en ritmisch taalgebruik. Je zou kunnen zeggen dat het rappen is maar dan net anders.

Podiumtaal (Doelgroep 8-12 jaar)

Vaak komen woorden net even anders over als ze op papier staan dan op het podium. Hoe breng je dingen over op het podium en hoe kun je je stem gebruiken? Hoe vertel je dingen die je op papier hebt bedacht op een boeiende manier op een podium? Hoe komt jouw boodschap het meest krachtig over? Deze workshop is een mix tussen taal en theater.

Wie schrijft verstijft (Doelgroep 12-16 jaar)

Wie kent ze niet? De boeken van Darren Shan, Paul van Loon en andere griezelschrijvers. Hoe schrijf je nou een goed griezelverhaal en hoe bouw je zo’n verhaal het beste op? In deze cursus gaan we onze eigen griezelverhalen schrijven en (voor wie dat wil) voorlezen aan een publiek van vrienden en familie.

Rap around the Clock (12-16 jaar)

Wat krijg je als je rapmuziek combineert met rockmuziek? We beginnen met het luisteren naar rock- en rapmuziek en kijken hoe de muziek en teksten worden gebruikt.  Vervolgens schrijven we onze eigen teksten en gaan we samen met muzikanten kijken hoe deze teksten op rockmuziek te zetten zijn.

Verhalen vertellen (16-18 jaar)

We beginnen met het schrijven van ons eigen verhaal en leren vervolgens hoe we dit kunnen brengen voor een publiek. Er is aandacht voor hoe je een goede spanningsopbouw krijgt in je verhaal, het vinden van een eigen stijl en hoe jij en je verhaal het best uit de verf komen op een podium.

Write a song (16-18 jaar)

Hoe zit dat met coupletten, refreinen, lettergrepen en opbouw? In deze workshop schrijf je je eigen liedtekst en zetten we er gelijk muziek onder. Deze workshop wordt begeleid door ervaren singer-songwriters.

 

Voor volwassenen hebben wij verschillende activiteiten en workshops. In overleg kunnen we een gericht aanbod maken. Wilt u met uw groep met verschillende dichtvormen aan de slag, wilt u een eigen reclameslogan maken of wilt u liever een teambuilding door ons taalbouw programma? Alles is mogelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *